SEIZOEN 2010-2011

Programma MUSICA et POETICA seizoen 2010 – 2011

 

1.September ‘10 LABTRIO

Een geniale pianist, één van de zeldzame vrouwelijke contrabastalenten van ons land en een aanstormend drumtalent in de Belgische jazzscene: LABtrio.

Ze zorgen met eigenzinnige, frisse interpretaties van standards en eigen composities voor een zeer bijzondere chemie! Met hun ‘urban’ beïnvloedde jazz, jazz die flirt met undergroundculturen, weten zij de luisteraars steevast te verrassen!

De groep is gestart in 2007. Ze werden winnaars van de prestigieuze Dexia Classics in 2008 en de Brussels Jazz Marathon XL in 2009 prijs voor beste groep, publieksprijs en prijs voor beste solist aan Bram De Looze(piano ) en Lander Gyselinck (drum ) !

http://www.facebook.com/bramdelooze

2. Oktober ‘10 MEL BONIS M/V

Componist Mel Bonis?Een man die zoveel geniale pianowerken en nog veel meer componeerde?Wie zag hem ooit?

Niemand, want Mel was niet meneer Mel maar wel Mélanie die het niet zag zitten als vrouw en moeder van een rijke kroost, door te breken als componiste.
In die tijd kon het amper, Mélanie leefde van 1858 tot 1937.De productie ism Liesbeth Vereertbrughhe (KLARA )en J&M, is een unieke voorstelling die op een zodanige wijze gebracht wordt, dat het bijna onmogelijk is, niet tot diep in je ziel geraakt te worden .

Dit dankzij Veerle Peeters ( Frescamente )die een aantal prachtige composities op piano speelt, Jan Boon die voor een mooie videoproductie zorgt, en Laura Verlinden (Smaak van de Keyzer ) die het woord op de gepaste toon brengt.

 

3.December ‘10 WINTERNOCTURNE HEATH QUARTET & VITALY PISARENKO

Voor de winternocturne 2010 in het KMSKA , koppelen we de winnaar van het Tromp concours’08voor strijkkwartetten, aan de winnaar van het Internationaal Franz Liszt pianoconcours’08.Een sublieme combinatie van veelbelovend jong talent is in dit geval het Britse Heath Quartet samen met de Oekraïense pianist Vitaly Pisarenko .

www.vitalypisarenko.com
www.heathquartet.com

4.Januari ‘11 SCARLET HARPTRIO

De moderne pedaalharp kan op haar eentje met gemak een podium of concertzaal vullen. Met haar warme, ver uitdragende klank en elegante vormen die bij ieder wel tot de verbeelding spreken, is zij een dankbare publiekstrekker op elk concertprogramma.

Inge Smedts,( dwarsfluit) ,Katelijne Onsia( altviool )Lakshmi Matthieu(harp); drie enthousiaste en virtuose jonge dames van het Scarlet harptrio brengen deze keer pareltjes uit het klassiek en hedendaags harprepertoire.

Dit in een uniek decor waar we ons thuisvoelen én waar authenticiteit en intimiteit helemaal tot hun recht komen.

http://www.facebook.com/pages/Scarlet-Harptrio/72767443204

 

5.Februari ‘ 11 ANNE NIEPOLD

Deze jonge virtuoze accordeoniste heeft een zeer brede muzikale achtergrond. In 2008 werd ze beloond met de Toots Thielemans Award voor haar eindwerk aan de jazzrichting van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.Nu speelt ze o.a. bij Olla Vogala, Chansons Sans Paroles, La Roza Enflorese, Eléonor, … De cd Gardadvergur die ze met het duo deux accords diront maakte, werd in 2006 met de prestigieuze Prix Gus Viseur bekroond.

www.anneniepold.be

 

6.Maart ‘11 SEVERIN VON ECKARDTSTEIN – JUDITH ERMERT

Judith Ermert, soliste cello van het Brussels Philharmonic, en Severin von Eckardstein-voor eeuwig en drie dagen laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd- hebben in Vlaanderen hun tweede thuis gevonden.Zij vinden in het voorjaar 2011, zes keer hun weg naar MUSICA et POETICA vzw.

http://www.severin-eckardstein.de

http://www.royalflemishphilharmonic.com/profiel/judith-ermert