SEIZOEN 2009-2010


Programma MUSICA et POETICA seizoen 2009 – 2010

1.September ‘09 pianist Vitaly Pisarenko

www.vitalypisarenko.com

In 2009 is Vitaly Pisarenko te gast op het Beethoven Festival in Warschau, Universiteit van Pretoria -Zuid-Afrika, het Vilnius Festival, het International Keyboard Institute & Festival in NewYork, Washington Opera House, de Europese Liszt Nachten in Liszt-steden.De piepjonge Oekraïner Vitaly Pisarenko (1987)werd op 12 april ‘08 uitgeroepen tot Eerste Laureaat van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.
Tijdens dit Pianoconcours bracht de virtuoze jongeling een symbiose van persoonlijkheid, technisch en muzikaal inzicht en maturiteit.

2.Oktober ‘09 Erik Burke woordvoorstelling

www.erikburke.be

Kommatoloog Erik Burke vertelt over de tijd die niet tikt maar telt ; hij gaat in de eenvoud van alledag op zoek naar manieren om de tijd opnieuw naar onze hand te zetten.
Prioritijd is een herkenbare maar ook inspirerende voorstelling voor iedereen met een (te) drukke agenda.Prioritijd doet ons glimlachen maar gelukkig ook nadenken over ons bezige leven.

3.December ‘09 WINTERNOCTURNE OCTOPUS Kamerkoor

www.octopus-kamerkoor.org

Het Octopus Kamerkoor van de jonge beloftevolle dirigent Bart Van Reyn,is een flexibel ensemble dat zich naargelang het repertoire aanpast van 8 tot 80 jonge semi-professionele zangers.Octopus Kamerkoor is samengesteld uit conservatoriumstudenten zang, musicologen,en gedreven amateurstemmen uit heel Vlaanderen en Nederland.Dit seizoen zijn ze tegast in Bozar, de Singel, De Bijloke, het Concertgebouw Brugge, Amuz, Cité de la Musique Parijs en… in Campo&Campo voor MUSICA et POETICA vzw.

4.Januari ‘10 duo DUO!

To get the unknown known ; kamermuziek met een uitroepteken
Het duo DUO! ( Katazyna Borek piano & Paulina Sokolowska viool ) brengt ons verrassende , ongekende melodiëen uit de klassieke muziek.Het eerste gedeelte van het concert brengt het duo Duo! transcripties voor viool & piano van werken van Frederik Chopin.Naast werk van Chopin brengt het duo ook befaamde opera arias. Eén van de beste voorbeelden is de Fantasia Concerto van de Faust opera door Gounod. Aan het einde van het concert brengen ze fragmenten uit de opera ‘ Porgy & Bess’van G.Gershwin in een transcriptie van Heifetz.

5.Februari ‘10 Rachida Lambaret woord versus FA VAN FAHRE

vafanfahre.zephyrusrecords.be

Onze steden worden kosmopolistisch.Iedere stad is een gelaagde stad, een stad met apartheid, waar bruggen tussen de culturen vaak nog in opbouw zijn.
In het voorjaar van 2010 sleept het boek “een kind van God “ van Rachida Lamrabet je mee over zulke bruggen…Wereldmuziek door Fa Van Fahre begeleidt haar .

6.Maart ‘10 marimbist LIN CHIN CHENG

Lin Chin Cheng is een internationaal geprofileerd Taiwanese marimbist die reeds behoort bij de absolute wereldtop.Lin is één van de meest begaafde en veelzijdige marimbaspelers die doctoreert in Vlaanderen olv Ludwig Albert

Hij weet zich te onderscheiden door zijn unieke combinatie als componist en performer.Een niet te missen concert van wereldformaat , ter verwelkoming van de prille lente!