SEIZOEN 2008-2009

 Programma MUSICA et POETICAseizoen 2008 – 2009

 

1.September ‘08 Pianist Lucas Blondeel  http://www.lucasblondeel.com/ Lucas Blondeel is er geen drang naar geforceerde originaliteit.  De serene weergave van zijn pianospel levert immers genoeg muzikale charme op.  Zo zet hij alle mogelijkheden van de moderne vleugel in,en blijft tegelijk trouw aan de klassieke stijl. Zijn uitvoering vano.a. de Impromptus van Shubert getuigt van een levendige fantasie, gecombineerd met een elegante smaak.Hoe gedifferentieerd dat kan klinken, wordtU heel duidelijk op dit septemberconcert .
Bij

 2. Oktober ‘08     woordkunstenaar Edwin Vanvinckenroye.    www.thetribesite.com begeesterende en authentieke muziekmaker in een vakje steken is onbegonnen werk.
De afgelopen jaren werkte hij aan een uniek soloproject dat zich muzikaal vertaalt in een reeks ‘improsities’, iets dat zweeft tussen compositie en improvisatie.Edwin speelt viool, zingt en begeleidt zichzelf met hand- en voetpercussie. Met zijn ‘Hand Crafted,’ een intieme ontbolstering van emoties, voert hij je mee in zijn muzikale roes.
Deze

 3. December ’08    B’Rock Winternocturne  www.b-rock.org
 B’Rock meets Uri Cain ;  prachtige barok muziek van vroeger voor nu. Verassende confrontatie in AMUZ .

 4.Januari ‘09ENCANTAR & Maud van Hauwaert -Rebecca De Wit  www.encantar.be 
In de Middeleeuwen was de keuze makkelijk.
Muziek was goed en dus gemaakt ter ere van God, of muziek was slecht en gemaakt voor de duivel. En toch wilden de stedelingen in de 16e eeuw, zélf spelen zonder dat ze werden versleten voor ‘duivelse’ muzikanten.
In januari brengen vier hemelse vrouwenstemmen betoverende muziek uit de late Middeleeuwen en de vroeg-renaissance.ENCANTAR toontde verborgen kant van ons vocaal erfgoed.Een zinnenstrelend concert in een zeer persoonlijke, poëtische ruimte, samen met woordkunstenaars Maud van Hauwaert en Rebecca De Wit.Het programma beslaat vijf eeuwen vocale muziek, van de dynamiek van het Gregoriaanse gezang, over de betoverende, jubelende stemming van de eerste grote polyfonieën uit de XIIde en XIIIde eeuw.
 Zoete muziek des duivels dus…

 

5.Februari ‘09 Houthandel Antwerpen  http://www.houthandelantwerpen.com/index.htmlAntwerpen’ is een jong blazersensemble.De leden van dit quintet ontmoetten elkaar in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.In hun nieuwste spektakel, dat geselecteerd werd als één van de drie laureaten Gouden Vleugels, vervagen alle grenzen tussen podium en publiek en wisselen ze klassiek af met woord, beeld en choreografie.Zij spelen op, voor, achter en tussen… een bombardement voor al uw zintuigen!
Houthandel

 

6.Maart ‘09     BL!NDMAN 4X4 sax  www.blindman.be

In maart‘09 voorziet BL!NDMAN [4x4] sax, met de huidige naam [sic] een stille film van Buster Keaton van muziek.Deze hilarische, deels biografische film uit 1928 vertelt het verhaal van Bill Canfield, een autoritaire man die een oude stoomboot op de Mississippi uitbaat.Een rijke bankier brengt Bills broodwinning ernstig in gevaar wanneer hij een fonkelnieuwe stoomboot aankoopt.  Bill stelt al zijn hoop op zijn zoon Bill junior (Buster Keaton), die hij in jaren niet meer heeft gezien. Maar deze laatste blijkt een dromerige jongeman te zijn die tot overmaat van ramp verliefd is op de dochter van de gehate concurrent…….[sic] blaast niet alleen stevig mee; het voorziet de film eveneens van speciale geluidseffecten die uitmonden in een stormachtige soundtrack op maat, geschreven door Eric Sleichim.Een originele compositie dus die een verrassend frisse kijk geeft op de film.