SEIZOEN 2014-2015

1.SEPTEMBER 2014 | CELLISTE CAMILLE THOMAS&  PIANISTE BEATRICE BERRUT
Dit zijn twee jonge solisten die reeds beluisterd konden worden al in een aantal van de meest prestigieuze podia in Europa (de Berliner Philharmoniker, de Wigmore Hall Londen…) Twee jonge vrouwelijke virtuozen die met extreme gevoeligheid, en juiste technische en expressieve vaardigheden een zeer zeldzame muzikaal spel tonen . Hun project rond Russische muziek is ontstaan uit de gemeenschappelijke passie .Ongeacht de periode waarin deze muziek geschreven werd, herkennen beide musici in dit oeuvre steevast de muzikale diepgang van de Slavische ziel.
Camille en Béatrice bieden een super-concert met uitermate beheerste sensualiteit en ware oprechtheid. Een nieuwe niet te missen ‘casual “ afspraak met prominente musici.

2.OKTOBER 2014 | ST. GEORGE QUINTET& CHARLES SOUBRY
Het ST. GEORGE QUINTET is een jong, internationaal strijkersensemble met talentvolle musici die hun opleiding genoten aan de conservatoria van Parijs, Brussel, Amsterdam, Gent en Freiburg. Zij spelen in orkesten als het Symfonieorkest Vlaanderen, het Brussels Philharmonic, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gustav Mahler Jugend Orchester. Daarnaast zijn zij allen actief als solist en kamermusicus, bij o.a. het Arsis4 Kwartet, de Sebastian Strings en het Nightbird Trio.
Het St. George Quintet heeft een bijzondere samenstelling, namelijk strijkkwartet plus contrabas. Het ensemble zal in de eerste plaats de zelden uitgevoerde originele muziek voor strijkkwintet terug onder de aandacht brengen. De aanwezigheid van een contrabas geeft het kwintet een extra orkestrale dimensie, en biedt de musici ook de gelegenheid te putten uit het rijke repertoire voor strijkensembles. Het St. George Quintet dankt zijn naam aan de Frans-Engelse componist George Onslow, die niet minder dan 34 kwintetten schreef voor deze bezetting.
ELEGY | A cry from the dark side – Het rauwe van het rouwen, de gruwel van oorlog, overgoten met de universele troost de muziek.
In deze muziek- en theatervoorstelling met de jonge rasacteur Charles Soubry krijgt de toeschouwer bezoek van de geest van de overleden componist Frederick Septimus Kelly. Hij komt nog éénmaal ‘Elegy’ opvoeren om zijn overleden vriend Rupert Brooke te eren.

3.NOVEMBER 2014 | REVUE BLANCHE
Vier jaar terug richten LORE BINON ,VEERLE PEETERS, ANOUK STURTEWAGEN & KRIS HELLEMANS een nieuw kamermuziekensemble op : REVUE BLANCHE.
Dit viertal laat zich inspireren door de niet voor de hand liggende combinatie van altviool, harp, fluit en zang. ‘REVUE BLANCHE’, verwijst naar het gelijknamige literaire en artistieke tijdschrift dat werd uitgegeven aan het einde van de 19de eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en de Toulouse-Lautrec. ‘De Witte Revue’ werd zo genoemd “omdat de som van alle kleuren wit is en een wit ongeschreven blad openstaat voor alle meningen en stromingen”, een idee dat volledig aansloot bij de esthetiek die de muzikanten voor ogen hadden. Freedom of speech stond centraal ! Een begrip dat dit ensemble invult door met een ongewone bezetting op zoek te gaan naar kleuren, schoonheid en emoties over de grenzen van de stijlperiodes heen.
Verwacht U aan een uitdagend, fris, energetisch, virtuoos en hoogst expressief concert !

4. JANUARI 2015 | UŽIVATI TRIO
Het UŽIVATI TRIO ontstond via de ontmoeting van drie jonge muzikanten op het Koninklijk Conservatorium Brussels.Jennifer El Gammal -masterstudent sopraansaxofonist- startte dit nieuw project waardoor ze haar Klezmer-achtergrond goed kon gebruiken. Samen met Mike Delaere (contrabas-jazz) en de getalenteerde jazzpianist David Thomaere ( Toots Thielemans Jazz Award ‘13) liggen zij aan de basis van het UŽIVATI TRIO .De groep ontwikkelt een feestelijk maar gevoelig repertoire en vindt zijn inspiratie in Oosterse muziek en jazz.Het programma bestaat uit een mengeling van originele composities en traditionele stukken

5. FEBRUARI 2015 | DOMINIQUE CORBIAU & CAMERATA SFERICA
De Belgische virtuoze contratenor DOMINIQUE CORBIAU is een opmerkelijke evocatie die muziek brengt uit de tijd dat er nog geen bioscoop, laat staan televisie was….
Briljant afgestudeerd aan de Koninklijke Conservatoria van Bergen en Brussel omringt Dominique zich door fluit, violen en basso continuo. Zijn adoratie voor zang is gegroeid uit de vreugde die hij als kind vond in een lied. Aangetrokken door de barok, zoekt hij naar de juiste muzikanten die hem kunnen omringen en focust hij zich – naast het mooie gamma van vocaal Europees werk – volledig op de verschillende flamboyante dimensies van het podium.
Via Engeland (Dowland , Purcell …), Spanje (Marin , Santiago de Murcia …) naar Duitsland (Bach , Händel … ), tot in Frankrijk ( Charpentier, Couperin . ..) en Italië (Caccini , Monteverdi , Scarlatti …).
DOMINIQUE CORBIAU & CAMERATA SFERICA bieden een muzikale rondreis aan, door Europa in de 17e en 18e eeuw aan. Een bloemlezing van liederen en dansen .Een programma vol nuances, sensualiteit en ritme ! BIJZONDER !!

6.MAART 2015 | CEDEL SAXOFOONKWARTET
CEDEL saxofoonkwartet staat synoniem voor jong, enthousiast, cultureel en hoogstaand .
Vier ambitieuze, professionele muzikanten gaan geen enkele confrontatie uit de weg
en brengt met eigen inzicht inspirerend klassiek én hedendaagse, kleurrijke composities op saxofoon.Programma’s met oude muziek , jazzy en wereldmuziek of het lichtere genre …het gedreven viertal doet recht aan dit jong ,energiek instrument en creërt flexibel een waardige plaats in de wereld van de saxofoon. CeDeL, een overtuigende sax-eenheid met Peter Cverle – sopraansaxofoon | Vincent alpaerts- altsaxofoon | Jitse Coopman – tenorsaxofoon | Pieter Lagacie – baritonsaxofoon